Om Vild med Sild

Sild er en bæredygtig, lokal madvare, som indeholder masser af vigtige vitaminer, mineraler og fedtsyrer. Den er god for din sundhed og for klimaet, så du kan spise den med ekstra god samvittighed. Og så smager den bare rigtig godt.

Derfor vil Vild med sild, som er et initiativ skabt af den danske Sildebranche, rigtig gerne inspirere dig til at sætte mere sild på bordet i det daglige. Det gør vi med en række småretter og sildetips, som forhåbentligt også vil gøre dig vild med sild.

Sild er kort sagt nem, sund og lækker mad, som du kan servere i hverdagen – til aftensmad eller frokost. Helt uden at have gæster og helt uden at skulle finde den fine dug frem.

Velbekomme.

Vild med Sild – og facts?

Sildens biologiske navn er Clupea Harengus og findes overalt i danske farvande.

Silden kan blive op til 25 år gammel.

Næst efter blåmuslinger har silden det laveste klimaaftryk af alle vores animalske proteinkilder.

I en sildestime kan der være over en million sild.

Silden er normalt 15-25 cm lang og vejer 150-400 gram.

I 1800-tallet var det normalt at spise op til 6 sild om dagen.

Sild er en nem kilde til at få nok Omega-3, D-vitamin, selen og jod.

Silden – især den fra Øresund – var en af vores vigtigste eksportvarer i middelalderen. I dag er det nordsøsilden, der er i høj kurs både herhjemme og i udlandet.

Sildebranchen
Axeltorv 3
1609 Kbh V
© Connected – ALL RIGHTS RESERVED
Denne side bruger cookies, klik OK for at acceptere dette.