Om Vild med Sild

Silden har altid været en stabil del af danskernes kost og var sågar en af vores største eksportvarer op igennem middelalderen. Men i dag er silden noget, som man mest spiser til højtider såsom jul og påske.

Det synes vi er lidt synd, for silden er en fantastisk lokal råvare med utallige muligheder – og så er silden både bæredygtig, klimavenlig og propfuld af vigtige fedtsyrer, vitaminer og mineraler.

Derfor har vi skabt Vild med Sild for at inspirere danskerne til at sætte mere sild på menuen – både derhjemme, på arbejdspladsen og på restauranterne.

Vild med Sild – og facts?

Sildens biologiske navn er Clupea Harengus og findes overalt i de danske farvande.

Silden – særlig den fra Øresund – var en af vores vigtigste eksportvarer i middelalderen. I dag er det nordsøsilden, der er i høj kurs både herhjemme og i udlandet.

Silden er normalt mellem 15 og 25 cm i længde og vejer mellem 150 og 400 gram.

Silden kan blive op imod 25 år gammel.

Næst efter blåmuslinger, har silden det laveste klimaaftryk af alle vores animalske proteinkilder.

Der kan være over en million sild i en sildestime.

Silden er en nem kilde til at få nok Omega-3, D-vitamin, selen og jod.

I 1800-tallet var det normalt at spise op til 6 sild om dagen.

Langt de fleste danske sild fanges bæredygtigt og med ansvar for havmiljøet – se efter MSC-mærket, hvis du vil være sikker.

Sildebranchen
Axeltorv 3
1609 Kbh V
© Connected – ALL RIGHTS RESERVED
Denne side bruger cookies, klik OK for at acceptere dette.