Friterede snack-sild med wasabi-mayonnaise og koriander

Til fire-seks personer skal du bruge:

  • 4 stk. dobbelte sildefileter
  • Rugmel
  • 1 liter vindruekerneolie
  • Salt og peber

Tjek sildefileterne for friskhed og fjern rygfinnen og de værste ben.

Skær fileterne ud i lange tynde strimler og vend strimlerne i rugmel krydret med salt og peber.

Kom olien i en gryde og varm den op til ca. 150 grader (prøv evt. at stikke en tændstik ned i olien – hvis det syder rundt omkring tændstikken, er olien klar). Pas dog på, at den ikke bliver for varm, så sildene bliver branket.

Kom sildestykkerne ned i olien lidt ad gangen og friter dem i ca. 2 min. indtil de er gyldne og sprøde.

Tag sildestykkerne op og læg dem på et stykke køkkenrulle, for at suge evt. overskydende olie.

Krydr dem med lidt ekstra salt og server dem med wasabi-mayo og lidt friske koriander. Hvis du ikke bryder dig om koriander, kan du også servere de friterede sild med lidt sprødt hjerte- eller radicchiosalat.

Wasabi-mayonnaise:

  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • havsalt
  • 1 spsk. sennep
  • 2 spsk. cidereddike
  • 1½ dl koldpresset rapsolie
  • friskkværnet peber
  • 1 tsk. wasabipasta

Pisk æggeblommer, salt, sennep og ed­dike med en elpisker til det er tyk og hvidt. Pisk herefter olien i i en tynd stråle. Det er vigtigt, at det sker stille og roligt, så mayonnaisen ikke skiller. Tilsæt evt. et par dråber koldt vand under piskningen, hvis mayonnaisen ser ud til at skille – det kan af og til redde den. Smag til med salt, friskkværnet peber, cidereddike og til sidst wasabipasta, alt efter hvor stærk du ønsker den.

Sildebranchen
Axeltorv 3
1609 Kbh V
© Connected – ALL RIGHTS RESERVED
Denne side bruger cookies, klik OK for at acceptere dette.