Friterede snack-sild med wasabi-mayonnaise og koriander
Til fire-seks personer skal du bruge:
- 4 stk. dobbelte sildefileter
- Rugmel
- 1 liter vindruekerneolie
- Salt og peber
Tjek sildefileterne for friskhed og fjern rygfinnen og de værste ben.
Skær fileterne ud i lange tynde strimler og vend strimlerne i rugmel krydret med salt og peber.
Kom olien i en gryde og varm den op til ca. 150 grader (prøv evt. at stikke en tændstik ned i olien – hvis det syder rundt omkring tændstikken, er olien klar). Pas dog på, at den ikke bliver for varm, så sildene bliver branket.
Kom sildestykkerne ned i olien lidt ad gangen og friter dem i ca. 2 min. indtil de er gyldne og sprøde.
Tag sildestykkerne op og læg dem på et stykke køkkenrulle, for at suge evt. overskydende olie.
Krydr dem med lidt ekstra salt og server dem med wasabi-mayo og lidt friske koriander. Hvis du ikke bryder dig om koriander, kan du også servere de friterede sild med lidt sprødt hjerte- eller radicchiosalat.