Fremgangsmåde:
Sildene ordnes (få evt. din fiskehandler til dette) og skylles godt for eventuelle blodrester, derefter krydres de rundhåndet indeni og udenpå med salt og sort peber. Lad gerne fisken trække 30 min. inden den grilles omkring 5-6 min. på hver side over høj varme.
Tomaterne grilles meget varmt, til de branker og begynder at sprække, og vendes i den brunede smørsauce umiddelbart inden servering.
Kartoflerne koges 3-4 min i vand med rigeligt salt og sættes til side i 20 min, til de er møre men faste.
Smørsauce: Smørret brunes i en gryde, under jævnlig omrøring, indtil det dufter af ristede nødder og har en fin mørkebrun farve. Tag smørret af varmen og tilsæt straks de drænede capers og lad dem stege i smørrets eftervarme.
Smag til med citronsaft og -skal samt salt og peber.
Rørt friskost: Friskost, creme fraiche og piskefløde piskes cremet og smages til med citronsaft, olivenolie, salt og peber.
Agurken skrælles og skæres i mundrette stykker, radiser kvartes og estragon hakkes groft. Vend urterne med friskostcremen umiddelbart inden servering og drys evt. lidt af dem på toppen ved servering.