Råsyltet sild med hvide asparges, enebærcreme og karse

Til 4 personer:

2 ultrafriske sild i filet – snak evt. med din fiskehandler

1 dl kryddersnaps (alternativt kan vodka og lidt dildfrø eller gin bruges)

1 dl hyldeblomsteddike (eller anden blomstret, hvid eddike)

½ tsk salt

2 stængler bladselleri

4 spsk. god mayonnaise

2 tsk. enebær, knust

½ citron, saft og skal

100 g. karseplanter (her brøndkarse og tallerkensmækker)

20 g. purløg

1 dl. Olivenolie

12 stk. hvide asparges

Frisk peberrod

Fremgangsmåde:

Silden skæres i små mundrette bidder og marineres i omkring 30 min. sammen med tyndt skåret bladselleri i blandingen af salt, snaps og eddike. Silden og bladsellerien tages op af lagen umiddelbart inden servering.

Mayonnaisen smages til med knust enebær, citronsaft og -skal samt salt og peber.

Purløg og ca. 1/3 af karsen blendes med olien til en finthakket og lind pesto, der smages til med salt og sort peber.

De hvide asparges skrælles, det nederste af bundene knækkes af og de koges i letsaltet vand, i 3 – 4  min. indtil de er møre.

Anret cremen i bunden af tallerkenen med asparges ovenpå. Drys med de let syltede sild, bladselleri, karse og frisk peberrod og samt et par rundhåndede skeer karsepesto.

Sildebranchen
Axeltorv 3
1609 Kbh V
© Connected – ALL RIGHTS RESERVED
Denne side bruger cookies, klik OK for at acceptere dette.