Saltstegt sild med peberfrugt, paprikasovs og dildsalat

Til 4 personer

8 stk. sildefileter med skind

Flagesalt

2 stk. rød peber

1 stk. alm. løg skåret i både

200 g. tomater

1 spsk. tomatpure

1 tsk. kommenfrø

1 tsk. paprika rosen

1 dl. hvidvin

50 g. smør

1 stk. hovedsalat

20 g. dild

1 stk. rødløg

4 spsk. olivenolie

1 spsk. god eddike, fx sherryeddike

Surdejsbrød og cremefraiche

eller kartofler.

Fremgangsmåde:

Peberfrugterne skæres i grove stykker og brændes let på en meget varm pande. Når de begynder at få brændte pletter, tilsættes lidt af smørret, kommenfrø, paprika og tomatpure. Rør godt rundt og tilsæt derefter hvidvin, løg og groft udskårne tomater, kog igennem i 3 – 4 minutter og tag panden af varmen. Det resterende smør røres ind i sovsen og der smages til med salt og peber.

Salaten og dild plukkes groft, rødløg skæres tyndt og alting vendes i olie/eddikedressing.

Sildefileterne smøres let med olie, drysses rundhåndet med salt på skindsiden og steges på en meget varm, tør pande kun på skindsiden i 4 – 5 min.

Server med godt surdejsbrød og cremefraiche eller kartofler.

Sildebranchen
Axeltorv 3
1609 Kbh V
© Connected – ALL RIGHTS RESERVED
Denne side bruger cookies, klik OK for at acceptere dette.