Stegt syltet sild med peberrod, æble og rødløg
Til enten otte personer til frokost på rugbrød eller fire personer til aftensmad med kogte kartofler til skal du bruge:
- 8 dobbelte sildefileter
- 10 g friskrevet peberrod
- 1 æble
- Havsalt og friskkværnet peber
- Rugmel
- ½ dl olivenolie
Klip finnerne af sildefileterne og skrab skind- og kødsiden fri for slim og skæl med en kniv. Læg sildefileterne med skindsiden nedad. Skær æblet ud i kvarte og skær kernehuset fra, men behold skrællen på. Skær derefter æblestykkerne ud i helt tynde både. Kom lidt revet peberrod på sildefileterne, læg et par tynde æbleskiver på og drys med salt og peber.
Luk sildefileterne sammen og vend dem i rugmel. Varm en pande med olie og steg sildefileterne ca. 2 min. på hver side, så de bliver flotte gyldne. Læg de stegte fileter op i et ildfast fad og hæld den varme lage henover. Lad sildene trække 24 timer inden de serveres på et stykke godt rugbrød. Sildene kan også serveres lune med kogte kartofler og bagte rodfrugter. Sildene kan holde sig 8-10 dage på køl i lagen.