Sild og bæredygtighed

Hvad er bæredygtighed egentlig?

Når noget er bæredygtigt, betyder det ganske enkelt, at der er tale om en ressource, der udnyttes på et niveau, hvor den kan forny sig selv. Det er derfor vigtigt, at tænke bæredygtigt, så vi ikke udplyndrer jordens naturlige ressourcer.

Hvorfor er sild bæredygtigt?

Da Nordsøsilden er en af havets mest talrige fisk, er bestandene ikke i fare for at blive overfisket med de nuværende regler og fiskerimetoder. Danske fiskere benytter desuden skånsomme fangstredskaber – flydetrawl og not. Derfor er silden en af de mest bæredygtige danske proteinkilder, som man kan sætte på bordet.

Kig efter MSC-mærket, hvis du er i tvivl

MSC – Marine Stewardship Counsel er en uafhængig non-profit-organisation, der sætter standarden for bæredygtigt fiskeri for at sikre et rigt og levende havmiljø overalt på kloden. Det blå MSC-mærke er således din garanti for, at dine sild er fanget fra en bæredygtig bestand og med ansvar for miljøet og ikke mindst for de mennesker, der lever af fiskeriet.

(Næsten) hjemmelavede karrysild
Nordiske Tapas
Marineret sild med "Djævleæg"
Friterede snack-sild med wasabi-mayonnaise og koriander
Stegt syltet sild med peberrod, æble og rødløg
Kryddersild med kogte kartofler, radiser og rygeostcreme
Grillet nordsøsild med pærer, bagte løg og karse
Bagt yoghurtsild med ris og krydret agurkesalat
Bagt kartoffel med røget sild, cremefraiche, purløg og rødløg
Sildebranchen
Axeltorv 3
1609 Kbh V
© Connected – ALL RIGHTS RESERVED
Denne side bruger cookies, klik OK for at acceptere dette.