Sild er klimavenlige

Din kost udleder CO2

Som menneske påvirker du klimaet ved at udlede CO2 på en lang række områder. Og selve din kost står for en stor del af din personlige CO2-udledning. Men selve mængden afhænger af, hvad du spiser (og hvor lang madens transport er). Fersk sild er en af de fisk, der har det laveste CO2-aftryk pr. kilo.

Derfor har sild et lille CO2-aftryk

Sild er en naturlig ressource, der ikke kræver vand, foder eller energi at frembringe. Den skal blot hentes i sit naturlige element – og evt. konserveres. Der benyttes også de mest moderne, energi- og ressourcebesparende fangst- og landingsmetoder til fiskeriet, så du kan sætte sild på bordet med ekstra god samvittighed.

Sild er en lokal madvare

Udover selve produktionen af en madvare udledes der CO2 i forbindelse med transporten af den. Derfor er det vigtigt at spise friske, lokale råvarer – præcis ligesom sild, der er fisket tæt på dig. Suppler den gerne med andre lokale råvarer som fx årstidens danske grøntsager.

Karrysild med æble og ristet rugbrød
Karrysild med fennikel og estragon
Dild sild med knækbrød
Sild med æble og sellerislaw og kartofler
Marineret sild med mild sennepscreme & porre
Wrap med sildecreme og sprød salat
Salat a la nicoise
Kryddersild med syltede løg og æble
Kryddersild med æg, løg, brøndkarse og citron
Sildebranchen
Axeltorv 3
1609 Kbh V
© Connected – ALL RIGHTS RESERVED
Denne side bruger cookies, klik OK for at acceptere dette.