Sild har et lavt klimaaftryk

Din kost udleder CO2

Som menneske påvirker du klimaet ved at udlede CO2 på en lang række områder. Og selve din kost står for en stor del af din personlige CO2-udledning. Men selve mængden afhænger af, hvad du spiser (og hvor lang madens transport er). Fersk sild er en af de fisk, der har det laveste CO2-aftryk pr. kilo.

Silden har et af de laveste CO2-aftryk

Sild er en naturlig ressource, der ikke kræver vand, foder eller energi at frembringe. Der benyttes moderne energi- og ressourcebesparende fangs- og landingsmetoder, og silden skal derfor blot hentes i sit naturlige element og evt. forarbejdes til f.eks. marinerede sild. Det betyder, at silden har et af de laveste CO2-aftryk for fisk- og skaldyr på blot 1 kg. CO2 pr. kg fersk sild og 2.6 kg. CO2 pr. kg marineret sild. Det er lavt!

Du kan læse mere om udregningen af sildens klimaaftryk, der er foretaget af virksomheden Carboncloud her.

Sild er en lokal madvare

Udover selve produktionen af en madvare udledes der CO2 i forbindelse med transporten af den. Derfor er det vigtigt at spise friske, lokale råvarer – præcis ligesom sild, der er fisket tæt på dig. Suppler den gerne med andre lokale råvarer som fx årstidens danske grøntsager.

Råsyltet sild med hvide asparges, enebærcreme og karse
Saltstegt sild med peberfrugt, paprikasovs og dildsalat
Pebersild med kørvel og agurk
Sushi-sild som shiso wrap og marinerede ris
Grillet sommersild med rørt friskost og brunet smør
Karrysild med æble og ristet rugbrød
Karrysild med fennikel og estragon
Dild sild med knækbrød
Sild med æble og sellerislaw og kartofler
Sildebranchen
Axeltorv 3
1609 Kbh V
© Connected – ALL RIGHTS RESERVED
Denne side bruger cookies, klik OK for at acceptere dette.