Sild og klima

Kost og klima

Vores kost står for en meget stor del af vores personlige CO2-udledning. Eksempelvis udledes der 13,9 kg CO2 ved produktionen et kilo oksekød, mens et kilo sild blot udleder 0,7 kg …

Hvorfor har silden så lille CO2-aftryk?

Først og fremmest er sild en naturlig ressource, som der ikke skal bruges vand, foder eller energi på at frembringe – den skal blot hentes i sit naturlige element og naturligvis konserveres – og der benyttes de mest moderne, energi- og ressourcebesparende fangst- og landingsmetoder til fiskeriet.

Sild er en frisk, lokal råvare

Udover selve produktionen, udledes der typisk også en del CO2 i forbindelse med transporten af vores råvarer. Derfor er det vigtigt at spise friske lokale råvarer såsom sild og gerne supplere dem med årstidens grøntsager – altså præcis som i de retter, du finder her på siden.

(Næsten) hjemmelavede karrysild
Nordiske Tapas
Marineret sild med "Djævleæg"
Friterede snack-sild med wasabi-mayonnaise og koriander
Stegt syltet sild med peberrod, æble og rødløg
Kryddersild med kogte kartofler, radiser og rygeostcreme
Grillet nordsøsild med pærer, bagte løg og karse
Bagt yoghurtsild med ris og krydret agurkesalat
Bagt kartoffel med røget sild, cremefraiche, purløg og rødløg
Sildebranchen
Axeltorv 3
1609 Kbh V
© Connected – ALL RIGHTS RESERVED
Denne side bruger cookies, klik OK for at acceptere dette.