Kost og klima
Vores kost står for en meget stor del af vores personlige CO2-udledning. Eksempelvis udledes der 13,9 kg CO2 ved produktionen et kilo oksekød, mens et kilo sild blot udleder 0,7 kg …
Vores kost står for en meget stor del af vores personlige CO2-udledning. Eksempelvis udledes der 13,9 kg CO2 ved produktionen et kilo oksekød, mens et kilo sild blot udleder 0,7 kg …
Først og fremmest er sild en naturlig ressource, som der ikke skal bruges vand, foder eller energi på at frembringe – den skal blot hentes i sit naturlige element og naturligvis konserveres – og der benyttes de mest moderne, energi- og ressourcebesparende fangst- og landingsmetoder til fiskeriet.
Udover selve produktionen, udledes der typisk også en del CO2 i forbindelse med transporten af vores råvarer. Derfor er det vigtigt at spise friske lokale råvarer såsom sild og gerne supplere dem med årstidens grøntsager – altså præcis som i de retter, du finder her på siden.