Sild er sunde for dig

Sild understøttes af de nye kostråd

Et af de 7 nye officielle kostråd er: ”Spis mindre kød – vælg bælgfrugter og fisk”. Det anbefales, at du spiser 350 g fisk om ugen. Heraf bør de 200 g være fed fisk som fx sild, der indeholder masser af vitaminer, mineraler og vigtige fedtsyrer.

En stor kilde til Omega-3

Sild rummer masser af Omega-3-fedtsyrer, der er vigtige for dig hele livet. De styrker fx hjernens udvikling og dermed indlæringsevnen hos børn. Og de kan reducere risikoen for forhøjet blodtryk og hjertekarsygdomme hos voksne. Omega-3 har også en positiv effekt på sygdomme som diabetes, demens, gigt, astma og psoriasis.

Vigtige vitaminer

Sild er spækket med det livsnødvendige D-vitamin, som du har særligt brug for i de mørke vintermåneder, hvor solen holder sig væk. For D-vitamin er bl.a. med til at styrke dine knogler, tænder og dit humør.

Mange mineraler

Sild indeholder også jod, der er vigtigt for vores stofskifte. Og blot 100 gram sild kan dække 2/3 af dit daglige behov for selen, der er et mineral, som er vigtigt for vores immunforsvar og faktisk også for vores gode humør.

Råsyltet sild med hvide asparges, enebærcreme og karse
Saltstegt sild med peberfrugt, paprikasovs og dildsalat
Pebersild med kørvel og agurk
Sushi-sild som shiso wrap og marinerede ris
Grillet sommersild med rørt friskost og brunet smør
Karrysild med æble og ristet rugbrød
Karrysild med fennikel og estragon
Dild sild med knækbrød
Sild med æble og sellerislaw og kartofler
Sildebranchen
Axeltorv 3
1609 Kbh V
© Connected – ALL RIGHTS RESERVED
Denne side bruger cookies, klik OK for at acceptere dette.